DorspRaad richt klankbord groep op rondom woningbouwplannen centrum

Vandaag staat in de Tubantia weer een artikel over woningbouw in het dorp.

Als DorpsRaad zijn we al een aantal jaar aan het lobbyen om woningbouw in het dorp te realiseren. Zo hebben we ons enkele jaren geleden ingezet om de plannen van Hellendoorn Noord te behouden (alle fases) en zijn we al geruime tijd bezig om te kijken of er ook woningen in een relatief goedkoop segment kunnen komen (dat valt nog niet mee).

Momenteel is de vraag naar (betaalbare) woningen natuurlijk extreem hoog en daar zien ondernemers natuurlijk kansen in. Heel begrijpelijk. Als DorpsRaad zijn we absoluut niet tegen woningbouw en/of vernieuwing, maar vinden we het ook belangrijk dat de plannen in een breder perspectief worden afgewogen. Met name ons mooie centrum is “kwetsbaar”.

Om met de gemeente (en ondernemers) mee te denken is er vanuit de DorpsRaad een klankbord-/werkgroep opzet, met hierin ook afvaardiging vanuit andere organisaties uit het dorp. De klankbord groep gaat de gemeente (en de ondernemers) adviseren bij bouwplannen in het dorp.

De klankbord/werkgroep zal de plannen proberen in een breder perspectief af te wegen, ook rekening gehouden met zaken zoals leefbaarheid, cultuur, dorps aanzicht, etc.